Paras lämmitysyhdistelmä remontin yhteydessä?

Paras lämmitysyhdistelmä remontin yhteydessä?

Hei!

Olemme ostaneet talon, johon asennettiin maalämpö vuonna 2011. Jotkin talon osat ovat peräisin 1930-luvulta, ja kosteusvaurion takia joudumme purkamaan koko lattian. Siksi harkitsemmekin lattialämmitysputkien asentamista. Yläkerrassa (makuuhuoneessa) on radiaattori, joka pitää ääntä (vuotaa), ja sielläkin lattia on vaihdettava. Mitä suosittelette? Lattialämmitystä sekä alas (pohjakerrokseen, jossa on olohuone/ruokailuhuone ja keittiö) että ylös (makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen) vai lattialämmitystä alas ja radiaattoreiden vaihtamista ylös? Olisin kiitollinen, jos saisin neuvoja ja vinkkejä liittyen Göteborgin alueella toimiviin yrityksiin, joilta voisi tiedustella asiasta.

Ystävällisin terveisin,
Catharina

Hei Catharina!

Koko taloon asennettavan lattialämmityksen etu on, että järjestelmästä tulee yksinkertaisempi kuin siinä tapauksessa, että pohjakerroksessa on lattialämmitys ja yläkerrassa radiaattorit. Lattialämmityksen tarve ei kuitenkaan ole yhtä suuri yläkerrassa. Lämmöntarve on suurimmaksi osaksi ikkunoiden luona, ja tältä kannalta radiaattorit tarjoavat paremman mukavuuden kuin lattialämmitys.

Jos valitsee lattialämmityksen, on tärkeää olla varma eristyksen riittävyydestä lattialämmityksen alla, jotta lämpö ei katoa väärään suuntaan.

On paras ottaa yhteyttä paikalliseen putkiasennusyritykseen ja pyytää tarjous valittavana olevista vaihtoehdoista sekä tarkastuttaa olosuhteet ammattilaisella. Purmon jälleenmyyjät löydät täältä.

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]