Pattereiden kiinnikkeiden asennusleveys

Pattereiden kiinnikkeiden asennusleveys

KYSYMYS
Olemme vaihtamassa nykyiset sähköpatterit uusiin. Voiko öljytäytteisten pattereiden kanssa käyttää pitkiä verhoja, jotka menevät patterin etupuolelta, mutta jättävät patterin ylhäältä vapaaksi?

Käyttöohjeissa oli myös annettu minimietäisyydet huonekaluista 100mm/200mm. Onko tämä paloturvallisuuden vuoksi?

Ja asennusohjeessa on annettu noin 50mm haarukka sille, kuinka kaukana seinäkiinnikkeiden tulisi olla pattereiden päädyistä. Onko tämä tosiaankin näin tarkkaa vai pelkkä suositus? Haluaisin ruuvata kiinnikkeet suoraan seinän runkotolppiin kiinni, jotta höyrysulkuun ei tulisi varsinaista reikää ja runkotolpat ovat 600mm jaolla. Jos kiinnikkeiden täytyy olla 100-150mm pattereiden päädyistä, niin kiinnikkeitä ei voi ruuvata 600mm etäisyydelle toisistaan suurimmassa osassa patterimalleja. Mikä on hyvä pattereiden kiinnikkeiden asennusleveys?

Terveisin Jussi

VASTAUS
Nämä ovat usein esille tulevia kysymyksiä. Periaatteessa lämmitintä ” ei saa peittää” mikä teksti tai symboli on kaikissa markkinoilla olevissa lämmittimissä valmistajasta riippumatta. Purmo antaa ko. ohjeen minimietäisyydestä milleinä sekä paloturvallisuuden että lämmönkierron mahdollisen estymisen vuoksi. Lämmitin itse on suljettu rakenteisena ja matalin pintalämpötila mahdollisuuksin sekä ylilämpösuojin varustettuna paloturvallinen. Purmo sähkölämmitin voidaan asentaa ahtaaseen paikkaan matalapintalämpötilaisena. Termostaatissa on valittavissa kolme eri maksimi pintalämpötilaa 90 – 75 – 60 C astetta. Tällöin tehomitoitus on tehtävä sen mukaan mikä lämpötila valitaan.

Pattereiden kiinnikkeiden asennusleveys

On vaikeaa sanoa, mikä on paras pattereiden kiinnikkeiden asennusleveys. Kiinnikkeiden sijainti pitää kuitenkin olla sellainen että lämmitin on suorassa ja tukevasti seinällä. Mikäli runkotolpat sijaitsevat sopivasti tähän nähden on etu että niitä voi käyttää luotettavaan asennukseen. Valmistajan antamia tarkkoja etäisyyksiä voi tällaisessa tapauksessa pitää suosituksena. Tärkeää on että lämmitin on turvallisesti ja kiinteästi asennettu seinälle.

Terveisin Joni

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]