Lattialämmitys patterilämmitykseksi

Lattialämmitys patterilämmitykseksi

KYSYMYS
Poikani talossa on sähkölämmitys lattialämmityksenä vastuksilla. Suren kovasti miksi päätimme niin 2009. Lattia lämpiää epätasaisesti, epäilen että syö sähköä enemmän kuin patterilämmitys, koska lämmittää ensin betonin. Mikäli ottaa lattialämmityksen pois , ei märkätiloista, ja laittaa lämmönjaon pattereilla, onnistuuko, vaurioituuko lattiat, nouseeko kosteus jne.
Kaikki neuvo on kullan arvoista ja auttaa, helpottaa olotilaa.

Terveisin Marketta

VASTAUS

Tuntematta tarkemmin talon ja lattian rakennetta on vaikeaa ottaa kantaa ongelmaan. Kannattaa seurata sähkönkulutusta ja verrata sitä normikulutukseen jonka saa esimerkiksi omalta sähköyhtiöltä.
Onko lämmönsäätö tehty oikein? Kaapelin asentanut liike osannut mitoittaa kaapeli jaon oikein jne? Mikä on lattian pohjarakenne? Miten syvälle kaapeli on asennettu? Paljon muuttuvia tekijöitä. Kannattaa kysyä myös sähköasennusliikkeestä joka työn on suorittanut.
Patteri lämmityksellä saa tasaisen huonelämmön kunhan mitoitus tehdään oikein eristystasoon nähden. Lisäksi säädettävyys on tarkempaa, ei tule turhaa lämmittämistä, koska termostaatti on päällä vain silloin kun on lämmöntarvetta.

Terveisin Joni

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]