Mökin lämmityksen hallinta ohjausjärjestelmän avulla

Mökin lämmityksen hallinta ohjausjärjestelmän avulla

KYSYMYS

Minulla on kysymys mökin lämmityksen hallintaan liittyen. Mökissämme on vanhat, manuaalisella termostaatilla varustetut Nobö-radiaattorit vuodelta 1975. Olen asentanut kodin automatiikkajärjestelmän ja ulkoiset radiaattorit, jotta voin säätää lämpötilaa korkeammaksi talvisin ennen mökille saapumista. Mitkä olisivat (hinta-laatusuhteeltaan) sopivia ratkaisuja nykyisten radiaattoreiden ohjaamiseen? Haluaisin pystyä säätäämään mökin lämpötilaa kotoa käsin sekä mahdollisuuden laskea sisälämpötilaa öisin.

Terveisin Jan

 

VASTAUS

On vaikeaa sanoa, mitä sinun kannattaisi tehdä vanhoille Nobö-radiaattoreille. Suosittelen sinua tarkistamaan radiaattorin ohjekirjan tai ottamaan yhteyttä sähköasentajaan.

Purmolla on GSM-malli, jonka avulla voi vaihdella useimpien vanhojen Purmo-radiaattoreiden lämpötila-asetusta mukavuustilasta alhaisempaan lämpötilaan. Emme tosin tiedä, onko tämä malli yhteensopiva nykyisten radiaattoreidesi kanssa. Tämän voit tarkistaa radiaattoreiden ohjekirjasta tai tiedustella asiaa paikalliselta sähköasentajalta. Lämpötila-asetusta muutetaan lähettämällä tekstiviesti GSM-moduuliin. Toiminto on tarkoitettu lämpötilan muuttamiseen ennen matkaa mökille mutta ei yöaikaan tapahtuviin lämpötilan muutoksiin.

Vanhojen sähkölämmittimien vaihtamisella uusiin ja moderneihin, sähköisellä termostaatilla varustettuihin sähkölämmittimiin on monia etuja, kuten energiansäästö, tasaisempi sisälämpötila, tarkemmat säädöt, etäsäätömahdollisuus sekä mahdollisuus lämpötilan laskemiseen öisin. Mökin lämmitystä voit hallita esimerkiksi vaihtamalla radiaattorit johonkin Purmon öljytäyttöisistä sähkölämmittimistä, jotka voi liittää Touch E3 -kosketusnäyttöön. Tällöin lämmittimien ohjaus hoituu kokonaan sovelluksen kautta (mikäli mökissä on Wi-Fi-reititin).

Terveisin Jesper & Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]