Mitä haittoja on vaakatasoisen lämpöpatterin sijoittamisesta pystysuoraan?

Mitä haittoja on vaakatasoisen lämpöpatterin sijoittamisesta pystysuoraan?

KYSYSMYS

Hei!

Olen ajatellut sijoittaa vesikiertoisen, vaakatasoisen lämpöpatterin pystysuoraan, koska en löydä tarpeeksi ohutta pystysuoraa patteria. Seinästä ulko-oveen on vain 70 mm. Tiedän, että vesi sisään ja ulos kytketään ylös ja alas, mutta kuinka paljon se vaikuttaisi, jos liitokset olisivat molemmissa tapauksissa alhaalla? Ilmanpoistoventtiili on kuitenkin patterin yläosassa, vaikka se asennettaisiinkin pystyasentoon.

Parhain terveisin, Tage

 

VASTAUS:

Hei!

Paljon riippuu lämpöpatterin tyypistä. Jos kyseessä on yksinkertainen patteri, kuten Hygiene tyyppi 10, eli ilman konvektoripeltiä takapuolella (radiaattorin taakse hitsattu poimutettu pelti, joka kasvattaa sen lämpöä luovuttavaa pinta-alaa), sen voi asentaa myös pystyyn. Veden tulo on silloin alareunan toisella ja ulostulo toisella puolella. Hygiene tyyppi 10 kohoaa seinästä 72 mm, ja sen saa erikoistilauksena jopa 900 mm korkuisena.

Muun tyyppisiä lämpöpattereita, kuten yksinkertaisia konvektoripellillä varustettuja tai kaksinkertaisia radiaattoreita ei voi asentaa pystyasentoon. Siistin ja joustavan liitoksen teko olemassa olevaan radiaattoriin siten, että putkille ja termostaateille jne. jää tilaa voi sekin olla melko hankalaa.

Purmon valikoimassa on joukko upeita pystyyn asennettavia ja huolella muotoiltuja radiaattoreita, joiden liitokset ja termostaattien sijainti on ratkaistu fiksusti. Matalin kokonaisrakenne on 108 mm, eikä ole varmaa, että saat kovinkaan paljon matalamman ratkaisun asentamalla olemassa olevan radiaattorisi pystyyn.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]