Isoikkunaisen kesäasunnon lämmitys

Isoikkunaisen kesäasunnon lämmitys

KYSMYS:

Hei!

Olemme rakentamassa uutta taloa Skånen Torekoviin ja tarvitsemme neuvoja sen lämmitykseen. Talvella taloon kohdistuu voimakas tuuli ja meillä tulee olemaan meren puolella suuri lasiosio (kylmävaluma?). Miten lämmitämme talon parhaiten? Aiomme asua talossa ainakin 4 kuukauden ajan kesäkautena. Lisäksi tarkoitus on oleskella siellä myös kevät- talvi- ja syyskausina, mutta korkeintaan 6 kertaa vuodessa ja kolmen päivän jaksoina. Haluamme ylläpitää talossa noin 10 asteen lämpöä silloin, kun emme ole paikalla, jotta sisustus/kirjat eivät vaurioituisi. Olemme ymmärtäneet, että lattialämpö olisi yksi ratkaisu. Mutta kuinka kauan kestää lämmittää hitaasti lämpiävää betonilattiaa 10 asteesta 20 asteeseen?

Onko mahdollista sijoittaa lämmitysjohto betonilattian päälle lämmityksen nopeuttamiseksi? Vaimoni haluaa mahdollisimman yksinkertaisen tekniikan ilman mitään liikuteltavia lämmitysratkaisuja. Voimmeko lähettää talon piirustukset ja saada teiltä laskelmat maksua vastaan?

Etukäteen kiitos!

Terveisin, Paul

 

VASTAUS:

Hei!

Lattialämmitys on hidas järjestelmä, ja lämmitysjohdot asennetaan siksi mahdollisimman ylös betonikerrokseen lämpövaikutuksen tehostamiseksi. Jos talossa on kiinteitä lasiosoita, ja haluatte torjua kylmävalumaa sekä saada nopeasti reagoivan lämmitysjärjestelmän, voitte vaihtoehtoisesti asentaa ikkunan alle tai eteen matalia jaeradiaattoreita. Siten vältytte kylmävalumalta ja voitte lämmittää tilat nopeasti. Konvektoreihin tai jaeradiaattoreihin asennetaan tavalliset termostaatit, jolloin voitte helposti kohottaa lämpötilaa tarpeen mukaan. Se on joustava tapa lämmittää kesäasunto.

Purmo Kon -konvektori osana modernia sisustusta. Sopii loistavasti lasitetun terassin suurten ikkunoiden eteen.

 

Jaeradiaattori näyttää kauniilta suurten ikkunoiden edessä. Purmon Delta päästää auringon valon lävitseen ja luo ihanan tunnelman.

 

Jos sinulla on esimerkiksi lasinen liukuovi, konvektori tai jaeradiaattori ei tietenkään ole mahdollinen ratkaisu. Vaihtoehtoina ovat silloin upotettu lattiakonvektori tai pystysuora radiaattori, joka ei täysin poista kylmävalumaa mutta torjuu sitä.

Pystysuora Tinos radiaattori sopii hyvin seinälle lasiosion viereen.

Kesäasunnon lämmityskonsultointi

Ota yhteys lähelläsi toimivaan LVI-konsulttiin tai putkimieheen saadaksesi ehdotuksia oikein mitoitetuista radiaattoreista ja/tai lattialämmitysjärjestelmistä, ja pyydä putkimieheltä tai jälleenmyyjältä tarjous sopivista vaihtoehdoista. Emme tarjoa itse radiaattorisuunnittelupalvelua, mutta siihen saatte apua putkimieheltä.

Terveisin,
Jonas & Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]