Veto-ongelma

Veto-ongelma

Meillä on ikkunat, jotka päättyvät 50 cm lattian yläpuolella ja ovat 150 cm leveät. Niiden alapuolella on kuumavesipatterit (matalalämpötyyppiä) Koemme, että syntyy vetoa, mahdollisesti siksi, että patterit eivät kykene ohjaamaan ilmaa ylöspäin.

Vesijohtoveden lämpötilan säätöä ohjataan keskitetysti temp-asentoon poistoilman lämpötilasta, mutta patterissa on termostaatti, joka on maksimiasennossa. Onko sinulla jotain vinkkejä, miten ongelma on ratkaistavissa? Onko olemassa tuuletinratkaisuja, jotka parantavat niiden (alimitoitettujen pattereiden) tehoa? Onko olemassa lisäsähköpattereita, jotka voisivat auttaa lämminvesipattereita?

Hei,

Kyllä, kuulostaa siltä, että patterisi ovat alimitoitettuja. Se on yleinen ongelma, ellei mitoitusta muuteta ja pattereita vaihdeta esim. lämpöpumppuun vaihtamisen yhteydessä. En nyt tiedä, onko tapauksessasi kyse tästä…

Mahdollisesti joudut vaihtamaan nykyiset lämminvesipatterisi tehokkaampiin pattereihin. Purmolla on myös utuustuote – Belize E2, joka on matalalämpöpatteri, jonka sisällä on tuulettimet ja joka tuottaa runsaasti lämpöä myös alhaisen lämpötilan järjestelmissä. Toinen ratkaisu on asentaa sähköpattereita tuomaan lisää lämpöä. Purmon Yali-sarjan öljytäytteisissä sähköpattereissa on paljon uusia toimintoja, mm. avoin ikkuna -toiminto ja digitaalinen termostaatti, jota voi ohjata WiFin kautta.

Yst. terv. Anki & Oliver

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]