Vesikiertoinen pyyhekuivain asumisoikeusasunnossa

Vesikiertoinen pyyhekuivain asumisoikeusasunnossa

KYSYMYS:

Asumme asumisoikeusasunnossa ja olemme parhaillaan korjaamassa kylpyhuonettamme. Meillä on tällä hetkellä lämminvesijärjestelmään kytketty pyyhekuivain ja olen saanut kuulla, että sellaisia ei enää tehdä. Vaihtoehtomme ovat nyt asuntoyhdistyksen vesikiertoinen keskuslämmitys (sehän kuuluu yhtiövastikkeeseen, ja voimme täydentää sitä kesäaikana sähkövastuksella) tai sähkökäyttöinen pyyhekuivain. Mitkä ovat näiden vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet? Voiko asuntoyhdistyksen lämmitysjärjestelmä mennä epätasapainoon? Poistamme samalla kylpyhuoneesta nykyisen lämpöpatterin ja asennamme sinne sähköisen lattialämmityksen.

Vastauksestanne etukäteen kiitollisena,

Sabine

 

VASTAUS

Koska kylpyhuoneessa ei ole aiemmin ollut vesikiertoista lämmitystä, on selvitettävä, kuinka helposti putket saadaan vedettyä kylpyhuoneeseen. Jos putkien vetäminen on mahdollista, seuraava askel on tutkia (kuten itsekin huomautat), vaikuttaako uusi lämpöpatteri tai vesikiertoinen pyyhekuivain nykyiseen lämmitysjärjestelmään. Jos kyseessä on nk. yksiputkijärjestelmä, uusi lämpöpatteri saattaa saada sen epätasapainoon. Ehdotan, että pyydätte tarjoukset molemmista vaihtoehdoista ja vertaatte niiden kustannuksia laskemalla kulut yhden vuoden ajalta. Koska teille tulee myös lattialämmitys, sanoisin suoralta kädeltä, että vesikiertoisen pyyhekuivaimen putkiston asentamiskustannusten laskeminen voi olla vaikeaa. Siinä tapauksessa sähkökäyttöinen pyyhekuivain on joustavampi vaihtoehto.

Sähkökäyttöinen vai vesikiertoinen pyyhekuivain?

Pyyhekuivainta valittaessa on huomioitava useita käytännön seikkoja. Mitä kaikkea valintaa tehtäessä on tiedettävä? Ei riitä, että pitää jostain tyylistä tai muotoilusta. Lue lisää.

Nila Ti pyyhekuivain

Purmon Nila Ti pyyhekuivain on pienikokoinen sähkökuivainmalli.

Purmon pyyhekuivain Flores Chrome
Purmon pyyhekuivain Flores Chrome on vesikiertoinen pyyhekuivain, jota voidaan kesäkautena täydentää sähkövastuksella. Se toimii myös pelkästään sähköllä.

 

Terveisin Jonas & Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]