Pyyhekuivain lämpöpatterina asumisoikeusasunnossa

Pyyhekuivain lämpöpatterina asumisoikeusasunnossa

KYSYMYS:

Aiomme pian peruskorjata kylpyhuoneemme ja haluaisimme käyttää pyyhekuivainta lämpöpatterina. Kylpyhuoneen pinta-ala on noin 6 m2. Yksi seinistä on ulkoseinä, ja siinä on pieni ikkuna. Aiomme asentaa lattialämmityksen, mutta taloyhtiömme haluaa meidän asentavan myös vesikiertoisen lämpöpatterin. Haluaisimme vaihtaa nykyisen lämpöpatterimme pyyhekuivaimeen, jossa on sekä vesikiertoinen että sähköinen lämmitys. Meistä tuntuu vähän turhalta asentaa sekä pyyhekuivain että lämpöpatteri. Onko olemassa sähkövastuksella varustettuja vesikiertoisia pyyhekuivaimia, joilla voi lämmittää kylpyhuoneen silloin, kun lattialämmitys ei ole päällä?

Taloyhtiömme kanta tähän asiaan on jyrkkä, joten tarvitsemme tukea teidän kaltaiseltanne asiantuntijalta. Tätä mieltä taloyhtiömme on:

“Valmistelemme toimintaohjetta, joka sisältää vaatimuksia niille jäsenillemme, jotka haluavat itse vaihtaa kylpyhuoneensa lämpöpatterit. Paras ratkaisu lienee yhdistetty lämpöpatteri, jossa on sähkökäyttöinen pyyhekuivain sekä tavanomainen vesikiertoinen lämpöpatteriosa, jonka lämmitysteho on sama kuin vanhassakin. Asunnon omistajan on itse hankittava tämä lämpöpatteri. Omistajan on kirjoitettava sopimus, joka sitoo myös tulevia omistajia, mikäli uusi lämpöpatteri menee rikki. Meillä on myös säätöongelma. Emmehän halua, että ensimmäinen lämpöpatteri imee kaiken lämmön niin että ylempänä oleviin, uuden lämpöpatterin kanssa samaan sarjaan liitettyihin asuntoihin ei tule tarpeeksi lämpöä.”

Minun on hieman vaikea ymmärtää, mitä he tarkoittavat yhdistetyllä lämpöpatterilla. Onko sellaisia olemassa? Voitteko siinä tapauksessa suositella jotain niistä?

Jotta saisitte kuvan kylpyhuoneemme koosta: lattiapinta-ala on 6 m2 (siihen tulee lattialämmitys) ja huonekorkeus noin 2,6 metriä. Jos olen ymmärtänyt sivuillanne olevat tiedot oikein, tarvitsemamme lämmitysteho on 420-450 w.

Kiitos, että käytitte aikaanne tämän lukemiseen, ja yhteydenottoanne toivoen,

Parhain terveisin, Anna

 

VASTAUS:

Vesikiertoinen pyyhekuivain lämpöpatterina on liitettävissä sekä lämmitysjärjestelmään että kuivainta lämmittävään sähkövastukseen, jota käytetään kesäkautena, kun lämmitysjärjestelmä on suljettu. Tätä kutsutaan mainitsemaksesi yhdistetyksi lämpöpatteriksi.

Sinun tapauksessasi tavallisimmin suosittelemani ratkaisu on sähkövastuksella ja yksireikäisellä venttiilillä varustettu Flores-pyyhekuivain. Katso esimerkiksi kromattua mallia Flores FLC 1506 CH jossa on PVB CH yksireikäinen venttiili ja sähkövastus (katso välilehteä TARVIKKEET).

Suosittelen, että pyydät taloyhtiön hyväksymää putkiasentajaa antamaan tarjouksen sekä tarkistamaan paikan päällä, miten pyyhekuivain asennettaisiin parhaalla tavalla sekä sähkön että veden suhteen.

Pyyhekuivain lämpöpatterina kylpyhuoneessa

Pyyhekuivain lämpöpatterina

Lue lisää pyyhekuivaimista lämpöpattereina asumisoikeusyhtiöiden kylpyhuoneissa.

Terveisin, Jonas

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]