Lattialämmitys vai radiaattorit vanhaan rossipohjaiseen taloon?

Lattialämmitys vai radiaattorit vanhaan rossipohjaiseen taloon?

Hei!

Remontoimme rossipohjalla varustettua vanhaa tiilistä asemarakennusta (1898) ja asennamme uuden lankkulattian maanpinnan tasolle. Taloon on vastikään asennettu ilma- ja vesijärjestelmät. Suunnittelemme remonttia noin 90 neliön kokoiselle avoimelle tilalle ja kysymys kuuluukin, kannattaako meidän satsata lattialämmitykseen, joka ulottuisi isommalle pinta-alalle vai ajaako radiaattoreiden käyttö saman asian? Mikäli asennamme lattialämmityksen, tarvitaanko sen lisäksi kuitenkin myös radiaattoreita, jotta mielekäs lämpötila pysyy noinkin suurella alueella?

Kiitos vastauksesta!

Ystävällisin terveisin,
Maria

 

Hei Maria!

Radiaattorit sopivat hyvin, etenkin kun kyseessä on lankkulattia rossipohjalla. Puulattia johtaa lämpöä huonosti ja saa lattian tuntumaan kylmältä.

Lattialämmityksen ja radiaattoreiden käyttö yhdessä on myös hyvä ajatus, sillä lattialämmitys ei siirrä lämpöä yhtä hyvin kuin radiaattorit.

Mikäli rossipohjaiseen taloon asentaa lattialämmityksen, tulee asiantuntijan tarkistaa sen toimivuus. Pelkästään lattialämmitystä asentaessa kannattaa suosia betonilevyä.

Terveisin,
Mikko & Mia

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]