Lattialämmitys patteriverkostosta

Lattialämmitys patteriverkostosta

Hei,

olemme ostamassa 70-luvun alussa rakennettua omakotitaloa. Talossa on sähköllä lämpiävä vesikiertoinen patterilämmitys (kph:ssa lattialämmitys). Haluaisin poistaa tuulikaapin ja eteisen välisen seinän ja vaihtaa eteisen lämmityksen lattialämmöksi. Ehkä tilaan voisi jättää myös patterin, jossa kuivata varusteita. Miten tällainen muutos (lattialämmitys patteriverkostosta) toteutetaan? Tarvittavat luvat? Suunnittelu?

Terveisin, Minna

Hei!

Lupatarvetta ei ole lämmitysjärjestelyjen osalta. Rakennesuunnittelijaa kannattaa kyllä käyttää ja LVI-suunnittelija saisi tehdä piirustuksen urakkatarjouskyselyjä varten. 
Kysymyksestä ei ilmene, onko sinulla vesikiertoinen vai sähköinen lattialämmitys kylpyhuoneessa. Suosittelmemme käyttämään joko ainostaaan vesikiertoista lattialämmitytystä tai sitten kokonaan sähköistä lattialämmitystä. Jos sinulla on sähkölämmitys, suosittelemme sitä myös kuistissa. Jos sinulla taas on vesikiertoinen lattialämmitys kph:ssa ja haluat asentaa tämän myös kuistille, voitte miettiä jakeilijan asentamista näin voidaan mahdollisuuksien mukaan välttää lattian korottamista.
On myös suositeltavaa että putket asennetaan tiheämpään koska kuisti on yleisesti kylmempi oleskelupaikka. 
Terveisin Mikko ja Oliver

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]