Lämmitysjärjestelmän valinta

Lämmitysjärjestelmän valinta

Hei,

Lämmitysjärjestelmän valinta tuottaa hieman päänvaivaa ja toivoisinkin teiltä vähän apua. Asumme rinnetalossa, jossa asuinpinta-alaa on 170 m² ja muita tiloja 20 m². Tällä hetkellä käytössä on vesikiertoinen lämmitys ja poistoilmalämpöpumppu, joka on varmaan 20 vuotta vanha. Aiomme laitattaa uuden lattian ja mietimme josko hankkisimme samalla vesikiertoisen lattialämmityksen, mutta toki myös lämpöpumppu täytyy uusia. Olemme harkinneet maalämpöä ja aurinkokennoja tai että hankkisimme jotain vastaavaa kuin meillä nyt on, mutta emme osaa sanoa mikä olisi paras valinta. Arvostaisin, jos voisitte antaa hieman neuvoja asiassa.

Terveisin,
Anders

Hei!

Mikäli patterilämmitys toimii kuten pitääkin, emme näe mitään syytä vaihtaa lattialämmitykseen. Uuden lattian lisäksi huoneiden ilmettä voi toki uudistaa vaihtamalla patterit nykyaikaisiin malleihin, kuten vaikkapa Delta jaeradiaattoreihin tai sileisiin Purmo Plan Compact paneeliradiaattoreihin, pari esimerkkiä mainitaksemme. Samalla kannattaa selvittää tilojen tehontarve, joku huone kun saattaa vaatia enemmän lämmitystehoa kuin mitä nykyiset patterit pystyvät tarjoamaan. Näin varmistetaan, että järjestelmä toimii optimaalisesti ja sisäilmasto pysyy hyvänä. Toki voit halutessasi valita myös lattialämmityksen, mutta käytännössä sillä ei tässä tapauksessa ole merkitystä asumismukavuuden kannalta.

On luultavasti tosiaan aika vaihtaa lämpöpumppu uuteen. Poistoilmalämpöpumppu lämmitysjärjestelmän oheen on mielestämme hyvä ratkaisu myös jatkossa. Pattereiden ja poistoilmalämpöpumpun yhdistelmä tarjoaa parhaan suhteen energiankulutukselle ja hinnalle. Lisäksi COP-arvo on tällä kokoonpanolla erinomainen koko vuotta tarkasteltaessa.

Lisäksi ilma-ilmalämpöpumppu on edullinen ja kannattava hankinta täydentäväksi lämmitysjärjestelmäksi. Korkean COP-arvon lisäksi se tarjoaa myös viilennysmahdollisuuden kesäaikaan. Mikäli haluat aloittaa “oman sähköntuotannon” ovat aurinkokennot käypä ratkaisu, mutta merkittävää taloudellista hyötyä niillä ei nykyisillä sähkön hinnoilla saavuta. Toisaalta se saattaisi olla mielenkiintoinen kokeilu, jonka tuloksia voisi hyödyntää mahdollisesti jatkossa.

Lämmitysterveisin,

Mikko & Mia

Lämmitysjärjestelmän valinta.
Lämmitysjärjestelmän valinta vaikuttaa myös kodin ilmeeseen. Inspiraatiota luomassa Purmon Delta-patteri.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]