Lattiaan upotettavat konvektorit

Lattiaan upotettavat konvektorit

Hei,

lattiaan upotettavat konvektorit ovat olleet mietinnässä aikoessani aloittaa remontin 60-luvulla rakennetussa talossani. Etenkin olohuoneessa on suuret ikkunat, joiden alle jää ainoastaan 40 cm tilaa, johon on tällä hetkellä sijoitettu pienet horisontaaliset patterit. Remontin yhteydessä ajattelin vaihtaa myös ikkunat malliin, joka jatkuu aina lattianrajaan asti. Nyt mietinkin lähinnä sitä, mitä tehdä ikkunoiden edessä olevien pattereiden suhteen? Onko parasta vaihtaa ne ikkunan viereen sijoitettaviin pystysuuntaisiin pattereihin vai kannattaisiko asentaa ikkunan edustalle anturat, jotta siihen voisi sijoittaa lattiaan upotettavat konvektorit?
Vai löytyiskö mahdollisesti vielä jokin muu ratkaisu? En ole innoissani ajatuksesta, että uusien isojen ikkunoiden edessä olisi pattereita.

Ystävällisin terveisin,
Viktor

Hei!

Lattiaan upotettavat konvektorit ovat yksi varteenotettava vaihtoehto, mutta on toki olemassa myös muita tapoja ratkaista lämmitys kuvailemassasi tilanteessa. Kerromme mielellämme näkemyksiämme auttaaksemme sinua tekemään lopullisen valinnan.

 1. Puhtaasti lämmitysteknisestä näkökulmasta (= sisäilmaston mukavuus) olisi viisainta jättää ikkunan alle mainitsemasi 40 cm seinäpintaa. Visuaalista vaikutelmaa korostamaan suosittelemme tyylikkäitä koko ikkunan leveydelle ulottuvia sisustuspattereita, kuten esimerkiksi sileällä etupaneelilla varustetut Purmo Kon tai Purmo CV (200 mm korkuinen). Lisäksi kyseisiin malleihin on saatavilla useita erikoisvärejä. Tämä ratkaisu estää vedon sekä ikkunoiden pinnasta lähtevän kylmän säteilyn. Varma ja toimiva valinta.

  Purmon Kon istuu hyvin modernin kodin sisustukseen ja sopii erityisen hyvin isojen ikkunoiden alle tai edustalle.
  Purmon Kon istuu hyvin modernin kodin sisustukseen ja sopii erityisen hyvin isojen ikkunoiden alle tai edustalle.
 2. Mikäli kuitenkin päädyt asentamaan ikkunat, jotka jatkuvat aina lattiaan asti, suosittelemme lämmitysteknisistä syistä valitsemaan joko Delta-patterit tai ikkunan eteen lattiakonsoliin upotettavan Kon-konvektorin. Myös näillä keinoin voidaan estää vetoa ja kylmää säteilyä. Delta-pattereiden rakenne mahdollistaa päivänvalon pääsemisen myös niiden läpi huoneeseen, mikä lisää osaltaan niiden luomaa tyylikästä vaikutelmaa samalla kun ne lisäävät asumismukavuutta edellä mainittujen lämmitysteknisten seikkojen ansiosta.

  IPurmon Delta päästää kauniisti päivänvalon lävitseen huoneeseen.
  Purmon Delta päästää kauniisti päivänvalon lävitseen huoneeseen.
 3. Ilmeisesti et kuitenkaan välttämättä haluaisi asentaa pattereita ikkunan eteen. Siinä tapauksessa ehdotamme, että asennat ikkunoiden eteen tuulettimella varustetut lattiaan upotettavat konvektorit (esimerkiksi Purmo Aquilo). Näin pystytään estämään ikkunoista leviävän kylmän ilman siirtyminen huoneilmaan myös kylmien pakkaspäivien aikana.
 4. Ikkunan viereen asennettava pystysuuntainen patteri kompensoi osittain ikkunasta tulevaa kylmää säteilyä, mutta ne eivät ole tehokkaita estämään ikkunoista viileän ilman leviämistä huoneeseen.
  lattiaan upotettavat konvektorit
  Patterin voi myös maalata, jolloin se ottaa suorastaan tilan haltuun. Purmo on valinnut tarkkaan harkitulle värikartalle jopa 72 väriä, joista valita.


  Toivottavasti löydät näistä parhaiten sinulle sopivan ratkaisun. Yhä useampi uskaltaa taas valita lämmitysratkaisuksi patterin ja moderneja pattereita onkin lämmitysteknisesti katsoen vaikea päihittää. Ja toisaalta, täyskorkeat ikkunat eivät valitettavasti ole lämmityksen kannalta se paras vaihtoehto näillä leveyspiireillä, vaikka toki yhdymme näkemykseesi että ne ovat todella tyylikkäitä. Vaihtoehdot 3 ja 4 toimisivatkin erinomaisesti, jos jättäisi laskuista kylmimmät talvipäivät.

   

Lämmitysterveisin,
Mikko & Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]