Sähköpatterit vai lattialämmitys? Kumpi kannattaa valita?

Sähköpatterit vai lattialämmitys? Kumpi kannattaa valita?

KYSYMYS:

Tervehdys!
Talviasuttavalla mökillämme on tällä hetkellä käytössä suora sähkö, ja suunnittelemme laajentamista voidaksemme asua siellä pysyvästi muutaman vuoden sisällä. Kumpi kannattaa asentaa: sähköpatterit vai lattialämmitys kaikkialle??? Ja tämänhetkiset patterimme ovat varmasti 25–30 vuotta vanhoja eivätkä luultavasti nykyään kaikkein tehokkaimpia. Onko syytä sijoittaa uusiin??

 

VASTAUS:

Hei

Jos valitsee jonkun Purmon öljytäytteisistä sähköpattereista eli Yali Digital-Yali Parada- tai Yali Ramo- patterin, joissa on nykyaikaiset sähkötermostaatit sekä mahdollisuus viikko-ohjelmointiin ja  kauko-ohjaukseen, voi kulutusta vähentää jopa 20 prosentilla. Säästöjen lisäksi mukavuus paranee, sillä öljytäytteisten pattereiden lämpö on pehmeämpää kuin tavallisten, niin sanottujen avointen pattereiden tuottama lämpö. Testaa täällä energialaskureitamme!

Yleisesti ottaen patterit tuottavat usein ikkunan alla miellyttävämmän sisäilmaston kuin lattialämpö, sillä tällöin vältetään ikkunasta tuleva veto.

Itse investointikustannusten kannalta on kannattavaa pyytää erillinen tarjous kummastakin lämmitystavasta, jos etsii halvinta ratkaisua. Yhdistelmä, jossa esimerkiksi otetaan lattialämmitys eteis- ja märkätiloihin ja patterilämmitys muihin tiloihin, on usein mukava lämmitysratkaisu.

Ystävällisin terveisin Jonas & Anki

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]