Radiaattorien vaihto maalämpötalossa?

Radiaattorien vaihto maalämpötalossa?

KYSYMYS
Radiaattorien vaihto maalämpötalossa kiinnostaa meitä. Taloyhtiömme harkitsee uusien radiaattorien vaihtoa vanhojen vesikiertoisten tilalle. Nykyiset radiaattorit ovat lämmenneet alunperin öljylämmityksen avulla. Öljylämmitys on sittemmin vaihtunut maalämpöön ja etsimmekin sille paremmin soveltuvia radiaattoreita. Mitä suosittelisitte?

Terveisin

Mika

VASTAUS

Kiinteistöjen kunnostamisessa kannattaa tarkistaa radiaattorit. Vanhat radiaattorit eivät aina toimi optimaalisesti matalissa lämpötiloissa. Oikein mitoitetut radiaattorit alhaisissa lämpötiloissa tarjoavat energiansäästöä ja lisäävät hyvinvointia. Erityisen kannattavaa on valita lämpöpumppu lämpölähteeksi, mutta kaukolämpö hyötyy myös alhaisista paluulämpötiloista.

Jos vaihdat vanhan paneeliradiaattorin (tyyppi 10) uuteen samankokoiseen radiaattoriin tyyppiä 11, lämpöteho nousee noin 60% lämpöpatterin takana olevan konvektiopellin ansiosta. Jos vaihdat vanhan kaksoispaneelipatterin uuteen radiaattoriin tyyppiä 22, saadaan samasta syystä noin 50% suurempi lämmöntuotto.

Vaihto tehokkaampiin radiaattoreihin voi alentaa järjestelmässä käytettävän lämpimän veden lämpötilaa 10°C asteella. Lämpöpumpun lämpökerroin, COP, paranee noin 2% alennettua veden lämpötila-astetta kohti eli yhteensä 20%. Jos kiinteistöön tehdään muita parannuksia, järjestelmän lämpötilaa voidaan laskea edelleen, mikä tarkoittaa vielä parempaa lämpökerrointa. Tutustu Purmon valikoimaan ja ota yhteyttä jälleenmyyjään oikeaa mitoitusta ja asennusta varten.

 

Terveisin

Mikko & Mia

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]