Mikä lämmitysjärjestelmä meidän kannattaisi valita?

Mikä lämmitysjärjestelmä meidän kannattaisi valita?

KYSYMYS:

Hei!

Asunto-osuuskuntamme tarvitsisi apua kiinteistöjemme lämmitysjärjestelmän valinnassa. Tällä hetkellä kiinteistöissä on sähköinen lattialämmitys, joka ei toimi. Meillä on ollut pari kylmää talvea, koska lämmitys ei toimi, ja haluamme nyt selvittää, mikä lämmitysjärjestelmä olisi pitkällä aikavälillä meille paras ja mitä eri vaihtoehdot suunnilleen maksaisivat.

Asunto-osuuskunta koostuu kahdesta kiinteistöstä, joissa on molemmissa neljä asuntoa. Näistä kahden huoneluku on 2h+k (46 m2) ja kahden 2,5h+k (64 m2). Yhdistys on keskustellut eri vaihtoehdoista ja tarvitsisi neuvoja valinnan tekemiseksi.

  1. Käytämme lattialämmitystä jatkossakin, mutta uusimme lämpökaapelit. Betoniurien sijaan nykyiset kaapelit on sijoitettu suoraan lattian alle. Jotta uudet lattiakaapelit voidaan asentaa, oletan, että koko lattian materiaali tulee hioa pois? Toinen vaihtoehto olisi lämmittimen asentaminen.
  2. Olemme keskustelleet myös ilmalämpöpumppujen asentamisesta joka asuntoon ja ratkaisun täydentämisestä irtonaisilla öljylämmittimillä. Minulla itselläni on ilmalämpöpumppu enkä pidä siitä, koska lämmin ilma ei leviä, vaan lämmittää vain pienen eteiseni. Muualla asunnossa lämpötila on talvella noin 16 astetta. Isommissa asunnoissa on hyvin korkea katto, koska niissä on parvi. Ehkä ilmalämpöpumppu toimisi paremmin pienemmissä asunnoissa, joissa on normaali huonekorkeus?
  3. Vaihtoehto suorasähkölle on vesikiertoinen lämmitys joko radiaattoreilla tai lattialämmityksellä. En oikein tiedä, kuinka suhtautua vesikiertoiseen lämmitykseen. Kuinka suuri on riski sen vuotamisesta lattian alle? Haluaisin tietää, kuinka vesikiertoinen lämmitys asennetaan, mitä se maksaisi alustavasti ja olisiko se pitkällä tähtäimellä edullisempi vaihtoehto.

Ystävällisin terveisin Christine

 

VASTAUS:

Hei,

Uskon, että paras, helpoin ja halvin vaihtoehto on asentaa öljytäytteisiä lämmittimiä ja neuvotella hyvä sähkösopimus. Täydellinen muutos vesikiertoiseen lämmitykseen, ehkä maalämpöpumpulla, on suuri investointi, joka tämän päivän sähköhinnoilla maksaa itsensä takasin hyvin hitaasti. Suosittelen, että annatte nykyisen lattialämmitysjärjestelmän olla käyttämättömänä. Ja miksi ette valitsisi yhtä koeasuntoa, johon asennatte öljytäytteisiä lämmittimiä arvioitavaksi? Mikäli valitsette sähkölämmittimeksi Yali Digitalin, Paradan tai Ramon, teillä on myös mahdollisuus etäohjaukseen/-seurantaan sovelluksen kautta sekä viikko-ohjelman luomiseen automaattisella energiansäästöominaisuudella.

// Jesper

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]