Lämmityspatterien oikea kokovalinta

Lämmityspatterien oikea kokovalinta

Hei

Minulla 1982 rak. omakotitalo jossa puukeskuslämmitys ongelmana ollut koko ajan hieman alitehoiset patterit talon päädyssä olevissa makuuhuoneissa. Ne ovat yksiosaiset ja koko on 1200 x 500 ja1400 x 500. Päätyneliöitä kertyy siis 25, mukaanlettuna välissä oleva pieni vaatehuone. Tarkoitus olisi vaihtaa Purmon kaksiosaisiin malleihin mikä mahtaisi olla oikea koko?

Terv. Markku P.

 

VASTAUS:

Hei, Markku

Koska lähtötiedot ovat patterimitoituksen kannalta niukkoja, emme voi antaa tarkkaa vastausta.

Alitehoisuuteen on monia syitä, kuten patteri on kooltaan/lämpöpinta-alaltaan liian pieni, lämmitysveden lämpötila on liian matala eli menoveden ohjauskäyrä on liian alhainen tai veden virtaus on liian pientä. Jos muissa huoneissa on riittävän lämmintä ja jos veden kierto tuntuu riittävältä eli patterin meno- ja paluuveden lämpötilaero on pieni, vaihtoehdoksi lämpötehon lisäämiselle jää patterien vaihtaminen suurempitehoisiksi eli lämpöpinta-alan kasvattaminen.

Ehdotamme kysisten yksilevyisten patterien vaihtamista pituus-/korkeusmitoiltaan vastaaviksi 21-tyyppisiksi Purmo-pattereiksi, joiden lämpöteho on yli kaksinkertainen vanhoihin verrattuna. Mahdollisesta ylitehosta ei tule ongelmaa, kun patterit varustetaan termostaattisilla patteriventiileillä.

Terveisin, Mikko

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]