Lämmittimien vaihto

Lämmittimien vaihto

KYSYMYS:

Hei. Olen vaihtamassa lämmittimiä ja tarvitsen apua, koska minulla ei ole varaa virheisiin. Minulla on kalustettu kellari, joka toimii kahden lapsen huoneena. Koska kellari sijaitsee hyvin lähellä pohjavettä, ilmankosteus kellarissa on korkea. Mikä olisi sopiva malli ja teho? Koska olen saanut neuvoja useilta eri tahoilta, tunnen olevani hieman hukassa. Voisitko auttaa minua antamalla konkreettisia ehdotuksia radiaattoreista? Tällä hetkellä minulla on Niben lämmitysjärjestelmä, joka on asennettu vuonna 2003.

Kiitos avusta.

Tanyer Jonanson

VASTAUS:

Hei, yksinkertainen tapa radiaattorien koon laskemiseen on kertoa huonepinta-ala (neliömetreinä) 75 W:lla, ts. lasketaan 75 W/m2. Seuraavaksi valitaan lämmönluovutustaulukosta radiaattori, jolla on tarvittava teho käyttölämpötiloissa 55/45/20. Teidän tapauksessanne suosittelen Thermopanel -radiaattoria.

Radiaattorin asennuksen yhteydessä on myös tarkistettava ilmanvaihto, koska korkea kosteuspitoisuus yhdessä huonon tai olemattoman ilmanvaihdon kanssa voi olla terveydelle haitallista.

Ota yhteyttä paikalliseen LVI- tai putkiasentajaan saadaksesi ehdotuksia oikean kokoisista radiaattoreista ja pyydä tarjous sopivista vaihtoehdoista putkiasentajalta tai jälleenmyyjältä.

Terveisin Jonas

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]