Kysymys pyyhekuivaimesta sähköllä

Kysymys pyyhekuivaimesta sähköllä

KYSYMYS

Oli ajatuksena ostaa Flores FLC1205 tai Java JAV1305 pyyhekuivain ja käyttää sitä pelkästään tuolla sähkövastuksella. Onko tuo sallittu noin että on jatkuvasti päällä? Tavoite on siis kuivien pyyhkeiden lisäksi että lämmittäisi hieman kylpyhuonetta.

 

VASTAUS

Täysin sähköisessä versiossa pyyhekuivain toimitetaan vesiglykoolinesteellä täytettynä ja sähköpatruuna valmiiksi asennettuna kuivaimeen. Sähköpatruuna on oikeassa pystyputkessa, ellei siitä ole toisin mainittu tilauksessa. Huom! Täysin sähköisessä versiossa kuivain ei saa olla täynnä vettä, veden laajenemisen takia. Tämä on varmistettu jo tehtaalla. Mikäli sähköpatruuna joudutaan vaihtamaan, tulee ensin varmistaa että kuivaimessa on oikea vesimäärä (vrt Java). Glykoolia tarvitaan vain jos on jäätymisvaara. Valtuutetun sähköasentajan tulee tehdä asennustyöt. Sähköpatruunassa on on/off nappi ja myös 1-7 asteikko, joten kuivain ei ole jatkuvasti päällä, mikäli halutaan sulkea sen.

KYTKEMINEN SÄHKÖVERKOSTOON

Kytke pistoke ainoastaan maadoitettuun pistorasiaan. Sähköpatruunaa ei saa kytkeä sähköverkkoon vapaasti, vaan vasta kun se on asennettu kuivaimeen, joka on täytetty nesteellä. Mikäli kyseessä on kiinteä sähköasennus, tulee valtuutetun sähköasentajan tehdä kaikki asennustyöt. Sähköjohtoa ei saa korjata. Vaurioitunut kaapeli tai patruuna tulee vaihtaa uuteen.

KÄYTTÖOHJE

Valitse oikea lämpötila säätämällä nuppia. Kun punainen lamppu palaa, sähköpatruuna on aktivoitunut. Kun sähköradiaattori poistetaan käytöstä, tulee sen sisältämä vesiglykooli valuuttaa ulos ja toimittaa kierrätykseen. Samoin sähköpatruuna tulee poistaa radiaattorista.

Terveisin Christian ja Mia

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]