Miten säästää sähköä kotona?

Miten säästää sähköä kotona?

Alla on muutamia varteenotettavia vinkkejä siihen, kuinka sähkön säästäminen onnistuu kotona silloin, kun lämmitys on suurin sähkönkuluttaja.

1. HYÖDYNNÄ VAPAATA LÄMPÖÄ

Harva tietää, että löytyy energiatehokas lämmitysratkaisu vanhojen sähköpattereiden ja vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän välissä. Nykyajan taloissa lämmöntarve neliömetriä kohden on merkittävästi vähentynyt. Tärkein tekijä sähkön ja kustannusten säästämisessä ovat nopeasti reagoivat patterit, jotka voivat hyödyntää vapaita lämmönlähteitä, kuten aurinkoa, uunia ja jopa kodin elektroniikan tai ihmisten tuottamaa lämpöä. Nykyaikaisen sähköpatterin tärkein etu on se, että termostaatti reagoi nopeasti lämpötilan muutoksiin ja että se pystyy hyödyntämään vapaita lämmönlähteitä. Varmista, että uusissa sähköpattereissasi on moderni elektroninen termostaatti, joka reagoi nopeasti ja hyödyntää vapaata lämpöä. Öljytäytteiset lämpöpatterit, kuten Yali Parada, myös jäähtyvät nopeasti kun huoneeseen tulee enemmän ihmisiä tai jos jokin sähkölaite kytketään päälle. Ne myös lämpenevät heti kun ulkolämpötila yhtäkkiä laskee. Eikä kysymys ole ainoastaan sähkön säästämisestä, vaan uudenaikainen patteri parantaa myös mukavuutta sisätiloissa.

2. ÄLÄ HUKKAA SÄHKÖÄ TURHAAN LÄMMITYKSEEN

Purmon öljytäytteiset lämpöpatterit on täytetty ympäristöystävällisellä kasviöljyllä ja ne lämmittävät  pehmeästi ja miellyttävästi. Ne eivät tuhlaa sähköä ylilämmittämiseen, koska ne toimivat 0,2 asteen tarkkuudella toisin kuin jopa 6 asteen vaihteluilla toimivat vanhat mekaanisella termostaatilla varustetut patterit. Ne eivät myöskään menetä yhtään lämpöä maahan, kuten lattialämmitys tekee. Öljytäytteiset patterit voidaan asettaa alhaisempaan pintalämpötilaan, jolloin ilma ei kuivu, eikä pöly lähde kiertämään. Ne lämmittävät myös ilman epämiellyttävää hajua.

3. OHJAA LÄMMITYSTÄ ITSE

Nykyään on olemassa erilaisia sähköpattereiden valvontajärjestelmiä, joita voidaan ohjata matkapuhelimesta ja tietokoneelta. Niillä varmistat, että kotisi on lämmin kun tulet matkoilta. Voit myös helposti laskea lämpötilaa, jos olet poissa odotettua kauemmin. Järjestelmä hälyttää vioista ja sähkökatkoksista suoraan puhelimeesi. Näin järjestelmä auttaa säästämään sähköä kotona ja mökillä.

4. ALENNA LÄMPÖÄ YÖKSI

Kun alennat lämpöä muutaman asteen yöllä, säästät sähköä ja pienennät sähkölaskuasi. Yleisesti ottaen jokaista alle 21 asteen laskettua astetta kohden säästät 5 prosenttia sähkölaskussa. Elektronisella termostaatilla varustetuissa moderneissa pattereissa on juuri tällainen toiminto, jolla voidaan automaattisesti alentaa lämpöä yöllä.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply