Maalämpö lattialämmityksen ja patterilämmityksen lämmönlähteenä

Maalämpö lattialämmityksen ja patterilämmityksen lämmönlähteenä

Kotien ja toimistojen lämmöneristys on nykyisin parempi ja sille on asetettu korkeammat vaatimukset, joten ne tarvitsevat aiempaa vähemmän lämpöenergiaa. Tästä syystä lämpöpumppu sopii ihanteellisesti osaksi nykyaikaista lämmitysjärjestelmää. Lämpötila on myös viime vuosina pysynyt muutaman metrin maanpinnan alapuolella melko vakaana eli noin 10 ° C:ssa.

Maalämpö tarkoittaa sitä, että kallioon porataan noin 150-250 metriä syvä reikä, josta nostetaan lämmintä vettä lämpöpumppuun. Yleensä pumpataan veden ja etanolin sekoitusta, jossa lämmönvaihto tapahtuu ennen kuin lämmitetty neste pääsee pumppuun ja sieltä suoraan lämmitysjärjestelmään. Lämpöpumppu konvertoi lämpimän veden suoraan vesikiertoisista pattereista tai lattialämmityksestä koostuvaan lämmitysjärjestelmään.

Maalämpö-, pintalämpö- ja vesistölämpöjärjestelmät toimivat kaikki samalla periaatteella. Myös ilma-vesilämpöpumppu on hyvä vaihtoehto sillä se hyödyntää ulkoilmaa ja/tai ilmanvaihtoa lämmönlähteenä. Lämpöpumput sopivat täydellisesti yhteen lattialämmityksen ja matalalämpöpattereiden tai näiden yhdistelmän kanssa.

8 syytä käyttää matalalämpöpattereita yhdessä lämpöpumpun kanssa:

  1. Ne sopeutuvat nopeasti lämpötilan muutoksiin yksittäisissä huoneissa
  2. Patterit torjuvat ikkunoista tulevaa vetoa
  3. Ne reagoivat nopeasti sisältä ja ulkoa tuleviin lämpötilan muutoksiin
  4. Vain pieni lämmönhukka
  5. Pitkä käyttöikä ja huoltovapaus
  6. Patterit ovat 100-prosenttisesti kierrätettävissä
  7. Energiansäästö
  8. Lämpöpatterit ja matalalämpöjärjestelmä sopivat täydellisesti yhteen lattialämmityksen kanssa niissä tiloissa, joissa haluat hyödyntää lämpöä lattiapinnan alta.
Maalämpö, lattialämmitys ja patterilämmitys
Maalämpö, lattialämmitys ja patterilämmitys

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply