Uudet patterit vanhoihin teräsputkiin remontin yhteydessä

Uudet patterit vanhoihin teräsputkiin remontin yhteydessä

KYSYMYS
LVI-yritys vaihtoi taloomme kaksi patteria. Uudet patterit asennettiin vanhoihin teräsputkiin, mutta asentajat korostivat, että heidän täytyi asentaa patterit paljon totuttua korkeammalle liitäntöjen takia. Lopputulos ei ole kovin fiksun näköinen, emmekä pysty enää laittamaan ikkunoihin ikkunalautoja kuten aiemmin. Onko patterit tosiaan sijoitettava näin vai sattuiko meille vain huono asentaja? Mietimme nyt, haluammeko sittenkään vaihtaa muita vanhoja pattereita uusiin.

 

VASTAUS
Kuvasta eivät käy ilmi ne syyt, joiden vuoksi asentajat päättyivät kyseiseen ratkaisuun. Ainakin ensi silmäyksellä tämä putkien asennus näyttää kuitenkin tarpeettoman monimutkaiselta. Mikäli putket olisi katkaistu vähän lattian yläpuolelta, liittäminen olisi voitu tehdä ulkopuolisella patteriliittimellä, esim. MMA Flexkoppelilla. Tai jos patteriksi olisi valittu Purmo Plan Ventil Compact tai Thermopanel TP V4 radiaattori, jossa on runkoon hitsattu venttiilirakenne, patterin sivulle ei olisi tullut näkyviä putkia. Ehdotan, että keskustelet jonkun Purmo jälleenmyyjän/asennusliikkeen edustajan kanssa siitä, miten patterien vaihto voitaisiin parhaiten toteuttaa.

Terveisin

Jonas

Uudet patterit vanhoihin teräsputkiin – Purmo Plan Ventil Compact

Plan Ventil Compact on täysin sileä teräslevyradiaattori, joka täyttää tiukimmat laatu- ja tehovaatimukset. Tässä radiaattorissa on vakiona integroitu venttiili. Plan Ventil Compact on pelkistettyä tyylikkään visuaalista lämpöä. Saatavana on neljä korkeusvaihtoehtoa ja useita pituusvaihtoehtoja. Tämä on oikea valinta, kun halutaan hienovaraista muotoilua. Sointuu kaikkiin sisustuksiin, sillä saatavana on useita värivaihtoehtoja. Purmo Plan Ventil Compact on varustettu päälliritilällä ja päätylevyillä.

Purmon paneeliradiaattorit on tarkoitettu suljettuihin vesikeskuslämmitysjärjestelmiin.

Lämmitysjärjestelmä remontoidussa talossa
Purmo Plan Ventil Compact on tyylikäs radiaattori, jossa on integroitu venttiilirakenne.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]