Compact-patterin asennuskorkeus lattiasta

Compact-patterin asennuskorkeus lattiasta

KYSYMYS:

Hei Lämpöasiantuntija!

Minulla on vanhahko talo, jonka ikkunat ovat matalalla. Lattian ja ikkunalaudan väli on 71 cm. Lämpöpatterit ovat vanhahkoja jaeradiaattoreita, jotka on asennettu 10 cm lattian yläpuolelle.

Olen nyt vaihtamassa teidän Compact-lämpöpattereihinne. Olen valinnut 50 cm korkuiset patterit, koska halusin enemmän konvektiotehoa. Nyt kuitenkin huomasin, että dokumentaatiossanne suosittelette asentamaan lämpöpatterit 15 cm korkeudelle lattiasta. Minun tapauksessani lämpöpatterin ja ikkunalaudan väliin jäisi silloin vain 6 cm. Onko minun tapauksessani 15 cm lattian yläpuolella paras korkeus, vai kannattaisiko minun asentaa patterit matalammalle? Mitä te suosittelisitte? Minun on nyt helppo säätää korkeutta, koska kaikki vanhat rautaputket on vaihdettu pex-putkiin.

Parhain terveisin, Tomas

 

VASTAUS:

Hei, tämä riippuu hiukan siitä, millainen ikkunalautasi on, ja kuinka suuren osan lämpöpatterista se peittää. Jos ikkunalaudassa ei ole aukkoja ja se ulottuu koko lämpöpatterin ylle, sinun kannattaa sijoittaa patteri muutama (3-4) cm alemmaksi. Jos ilma pääsee ikkunalaudan rakenteiden lävitse, kannattaa pitäytyä perussuosituksessa ja asentaa patteri 15 cm lattian yläpuolelle. Asennuskorkeuden voi kuitenkin madaltaa jopa 5 senttimetrin päähän lattiasta.

Parhain terveisin, Jonas

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]