5 vinkkiä, joilla löydät uudet lämmittimet

5 vinkkiä, joilla löydät uudet lämmittimet

Kodin pattereiden tarkastaminen on aina paikallaan pienen pintaremontin, tapettien uusimisen tai kylpyhuoneen ehostamisen yhteydessä. Mikäli nyt on aika ostaa uudet lämmittimet, käy läpi tämä muistilista ennen kuin teet tilauksesi:

 1. Mihin huoneeseen lämmittimet ovat tulossa?

  Mieti, minkälaista lämpöä huone tarvitsee. Kylpyhuoneessa pattereiden pääasiallinen tehtävä on toki tarjota lämpöä keholle, mutta monissa perheissä lisäksi tarvitaan pyyhekuivain. Olohuoneessa huomio kiinnittyy lämmön nopeaan säätelyyn, esimerkiksi kotiin palatessa tai takkaa käytettäessä. Joku saattaa myös haluta keittiöön ja eteiseen kuivaustilaa märille kettiöpyyhkeille tai käsineille ja pipoille. Mieti, mihin lämpöä käytetään huoneessa ja tee lista tarpeistasi.

 2. Millainen on sisustustyylisi?

  Pidätkö modernista sisustuksesta? Haetko kotiisi pelkistettyä maanläheistä tyyliä tai kenties retroa? Patteri kannattaa valita tyyliin sopivaksi! Esimerkiksi paneeliradiaattorit ovat saatavilla monissa eri korkeuksissa ja leveyksissä, jaeradiaattorit toimivat hyvin maanläheisessä tai retrosisustuksessa, kun taas Delta -radiaattorit sopivat moderniin miljööseen. Tyylistäsi riippuen voit valita perinteisen mallin, sileäpintaisen patterin, vaaka- tai pystysuuntaisen ratkaisun. Vaihtoehtoja löytyy myös erilaisista sivulevyistä, kuten kulmikkaana tai pyöristettynä.

 3. Kodin värimaailma

  Minkä väriset tapetit tai lattia kunnostettavassa huoneessa on? Haluatko, että lämmittimet sulautuvat olemassa olevaan värimaailmaan vai voisiko niillä luoda kiinnostavan kontrastin? Meidän mielestämme upeasti muotoiltua lämmitintä ei kannata piilottaa, ja siksi suosimme jälkimmäistä vaihtoehtoa. Jopa edullisimmat sileäpintaiset paneeliradiaattorit näyttävät upealta, kun niiihin valitaan katseenvangitseva väri. Väri vaihtoehtoja löytyykin yli 70.

 4. Kuinka lämpöä ohjataan?

  Vesikiertoiset lämmittimet on yleensä varusteltu patteritermostaatilla, jonka avulla lämpötilaa voi säätää tarpeen mukaan. Mikäli kylpyhuoneessa halutaan hyödyntää yhdistelmäratkaisua ja käyttää vuodenajasta riippuen joko vesikeskuslämmitysjärjestelmää tai sähköä, kannattaa valita sähkövastuksilla varustettu malli. Vaihtoehtoihin lukeutuvat myös täysin sähkökäyttöiset lämmittimet, jotka saa halutessaan huomaamattomalla seinäkytkennällä tai pistokkeella. Moderneimmat sähköpatterit hyödyntävät älykästä wifi-ohjausta.

 5. Lämmittimen muoto

  Jos lämmittimet asetetaan ikkunan alle, ne pysäyttävät tehokkaasti vedon ja kylmän viiman. Moderneissa taloissa ikkunat ovat kuitenkin niin suuria, että ikkunan alle jää vain rajallisesti seinätilaa. Suurten ikkunoiden alle sopivatkin esimerkiksi Purmo Delta ja Purmo Kon. Toinen vaihtoehto on asettaa lämmittimet ikkunan vierelle pystysuoraan (Purmo Langila tai Purmo Paros). Nyt on lupa käyttää mielikuvitusta!

Kun tiedät ainakin suurinpiirtein minkälaista ratkaisua olet etsimässä, ota yhteys sähköasentajaan tai LVI-konsulttiin. Asiantuntija tarkistaa kotisi tehontarpeen ja kertoo minkä kokoiset patterit sinun kannattaa hankkia. Lisäksi suosittelemme, että sähköasennukset tehdään aina ammattilaisen kanssa.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

[vivafbcomment width="100%" num="6" scheme="light"]

Leave a reply